Bényei Belga Dúc

A Jó Galamb ... Belgiumban születik, velem átutazik, Önök reptetik !

John Lambrechts - "Hímek és tojók" (1970)

Idézések a könyvéből, fényképek a bajnokairól ...

img_20180325_192213.jpg

"De Atoom" (1962) egy tiszta Havenith, és a Lambrechts dúc egyik törzsapja.  Sok 1. díjat hozott, és a "Van Looy" apja.  Gazdagon színezett sárgaszemű, erős barna árnyalattal.  Jellemző volt a büszke tartása, és a selymes tollázata.

img_20180325_193319.jpg 

"De Oude Kweekduivin" (Az öreg tenyésztojó, 1963) egy tiszta Havenith termék, a Lambrechts dúcon 1964-ben lett pározva "De Atoom"-al.  Ebben az évben ők adtak életet a híres "Van Looy" bajnoknak. A tojó gazdagon színezett szűrkeszemű, és a szem pupillája körül egy majdnem fekete  teljes felderítőkör.  Feltűnőek a vastag szárnyai, és az okos fej/szem kifejezése

(Fénykép hamarosan)  

De "Van Looy" (1964), "De Atoom" és "Oude Kweekduivin" fia, és egy Havenith-termék a Lambrechts testvérek dúcából.  Éveken keresztül egy fantasztikus versenyző volt.  1966 - 1967 - 1968 Országos Ászgalamb.  1970-ben pározták "De Blauwe Bonte" tojóval. Csodálatos szűrke szemei voltak, teljes felderítőkör a pupilla körül, kis fekete csíkok az iriszben. Jellemző volt az érdeklődő tekintete, mint a képen is látható.  A nevét Rik Van Looy után kapta meg, a '60-as években a legjobb Belga kerékpárversenyző és világbajnok.

 

- - - - - 

Lenűgöző aspektusa a modern technológiának és a hadviselésnekA bizalom galambokban és eredményeikben - háború szolgáltatásra

Ennek köszönhetően, több 100.000 galambot használtak üzenetek küldésére hadosztályi székhelyek és harctéri poziciók között.  

Sok esetben kizárólag ők biztosították a kapcsolatot a frontvonal és a főhadiszállás között, ugyanis az akkori tábori telekommunikációs eszközöket még vezeték kötötte össze, amely könnyen elszakadt az ellenséges tűzben.

Az első világháború alatt, az üzenetek több mint 90%-a sikeresen megérkezett.  Figyelemre méltó eredmény, hiszen sokszor több tucat mérfoldnyi távolságon volt a rendeltetési hely. 

A szolgáltatás olyan jól műkődött, hogy az Amerikai katonaságban egészen 1957-ig létezett postagalamb továbbképzési létesítmény.

-----

Katonai galambok emlek-honlapja: www.pigeonsincombat.com/            (!! kivalo doku-filmek felajanlasa !! : "The Pigeoneers", "The Flight") 

-----

Az alábbi fénykép az 1915.10.15-i "The Illustrated London News"-ban volt feltüntetve:

the_pigeon_express.jpg

 

raynal_galambja.jpg

Raynal parancsnok üzeni: "C'est mon dernier pigeon" = "Ez az utolsó galambom".  1916. április 4-én elengedte a galambot ezzel az üzenettel: "Még kitartunk, de elszenvedünk nagyon veszélyes füsttel járó gáztámadást".  

angol_haboru-duc.jpg

Brit álcázott katonai dúc

duivenhokken_woi.jpg

katonai dúcok I. világháború

fenykepes_galambkatonak.jpg

fényképes katona-galambok

galambszallitas_frontra.jpg

galambszállítás a frontra

mobiel_hok_woi.jpg

mobil katonai dúc I. világháború

standbeeld_duif-soldaat.jpg

katona-galamb műemléke

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 119
Tegnapi: 184
Heti: 596
Havi: 2 608
Össz.: 191 261

Látogatottság növelés
Oldal: Múlt idők ... - Old times ...
Bényei Belga Dúc - © 2008 - 2019 - belgagalamb.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: peter van de merwe pigeons - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »