Bényei Belga Dúc

A Jó Galamb ... Belgiumban születik, velem átutazik, Önök reptetik !

Natural Kweekstation

Sint-Antonius Zoersel

natural_luchtfoto.jpg

Galambvétel + szállítás a Natural Kweekstation tenyészteleptől, alábbi származásokból megoldható.

Mint esetleg tudják, kedvezőbb az árkategória.  Annyi hogy csak vérvonalat és nemet lehet választani, származási lap nem jár hozzá.

Igény szerint érdeklődöm, tajékoztatom, tisztátom mindent megrendelés előtt.                                                                                                      Lebonyolítom, magam átveszem a telepen, szállítom.  Semmi macera Nevetés

natural.aarden.jpg

natural.bostijn.jpg

natural.bricoux.jpg

natural.catrysse.jpg

natural.delbar.jpg

natural.descheemaecker.jpg

 

Az alábbi vérvonalakat is hamarosan szépítem !                                             addig ... lehet válogatni Nevetés 

 

  Rövidtáv Középtáv Hosszútáv
Victor & Georges FABRY  (kék - sötét - kovácsolt)    A Fabry család éveken keresztül első rangon állt az "Indépendante de Liege” egyesületben.  id. Georges, és később fiai Victor és ifj. Georges leginkább középtávon voltak sikeresek.  
Jan GRONDELAERS         (kék - kovácsolt)  

 

Jan Grondelaers (Opglabbeek) Limburg-ban történelmet írt  középtávon, és sok bajnokdúcnak az alapja, olyan galambokkal mint  “Goede Jaarling”, “Orléans I”, “Orléans II” ...

 
HOUBEN                 (kék - kovácsolt) A Houben család egy világszerte nagyon keresett származásról rendelkezik.  Az abszolut törzsgalambjuk: de “Jonge Artiest”.    
Gebroeders JANSSEN   (kék - vörös - kovácsolt - fakó)     A Janssen testvérekról nem igazán szükséges a további leírás.  Kétség nélkül, a világszerte leghíresebb származásról beszélünk, ahonnan Natural 1955-ös kezdete óta szerencsére nagyon sok galambot tudott elhozni.  
Albert MARCELIS   (kék - sötét - vörös - kovácsolt - fakó)  

 

Albert Marcelis (Brecht) az Antwerpeni sprintversenyzők egyik frontembere volt.  Idős korában még megyei és országos sprintbajnok lett.  Az Olimpiádon Belgiumot képviselte a híres “Sprint”-el.  Eric Berckmoes most folytatja az életmunkáját, főleg középtávon.

 
Marc ROOSENS   (kék - sötét - vörös - kovácsolt - fakó)  

 

Talán Marc Roosens (Leernes) birtokolta a valaha leggyorsabb hosszútáv galambokat.  Sprintben tudtak győzni, középtávon is (pl. országos nyerések Bourges, Argenton, La Souterraine), de a Barcelonai hosszútáv sem okozott gondot.

Alois STICHELBAUT   (kék - sötét - kovácsolt) A Stichelbaut galambok alapja Derumeaux-nál van, ahol Cattrysse is kereste az erősítést.  Aloïs Stichelbaut galambjai részben alapoztak olyan bajnokdúcokat mint Vanhee, Bostijn és Van Spitael.    
TOURNIER   (kék - sötét - sirály - vörös - kovácsolt - fakó)

 

Ha Tournier-ról beszélünk, rögtön eszünkben jut a jellemző sirályszín.  Igazi allround galambok, régen mindenki tudta hogy a Tournier galamb minden távra megfelel.

   
VAN DER ESPT   (kék - kovácsolt)     A Van der Espt alaptörzs kétségtelenül az egyik legrégebbi a Natural tenyésztőtelepen.  Továbbra is életben tartják, mert a mai napig sok Flamand hosszútáv dúcnak az alapját formázza. 
Raoul VAN SPITAEL    

 

Raoul Van Spitael (Kain) éveken keresztül egy igazi Fond-sztár volt.  Érdemes említeni hogy az ő galambjai alapozták a Marc Roosens (Leernes) bajnokdúcát.  

André VANBRUAENE   (kék - kovácsolt)    

 

Az saját korára nézve, André Vanbruaene-t nyugodtan a Nr 1. Belga Fond galambásznak titulálhatjuk. 1966-os és 1984-es Nemzetközi arcelona győztes.  Ezt a dupla sikert eddig egy Belga sem ismételte ... 

Gerard VANHEE   (kék - vörös - kovácsolt - fakó)   Gerard, Michel, és most Annemie Vanhee (Wervik) kb. rekorddöntők lehetnek ami országos győzelmeket illeti.  Történelmet írtak a Belga galambászatban.   
WUYTS - COMINES (fehér) Ez a származás  a Wuyts és a Comines alaptörzseknek a kombinálása, amit a fehér szín miatt tették meg.    
Valere DE SMET - MATTHYS    (kék - kovácsolt)     Valère De Smet-Matthys "De Klaren" galambja történelmet írt a Belga galambászatban.  Fia Roger hasonló nehéz versenytárs volt középtáv és hosszútáv versenyeken.
Flor, Jos & Jules ENGELS J. & J.  (choco / barna)   Jos és Jules Engels (Putte) már évek óta apjuk Flor életmunkáját folytatják.  Középtávon félelmesek, főleg a “231” és “178” utódjaikkal.   
William GEERTS   (kék - kovácsolt)     William Geerts (Schilde, +2009) az egyik nagy sztár volt a neves Union Antwerpen egyesületben, és az Olimpiádokon.  Az életmunkáját most folytatják a felesége és a fia Serge. 
Corneel HOREMANS       (kék - sötét - vörös - kovácsolt - fakó) Corneel Horemans (Schoten) az egyik Anterpeni legenda.  Galambjaiból a mai napig több dúcban bajnokok születnek.  
HUYSKENS - VAN RIEL   (kék - sötét - kovácsolt)   A Huyskens-Van Riel könnyen betanítható galambok külön fejezetet írtak a Belga galambászat nagy könyvében.  Igazándiból középtáv galambok voltak, de ugyanúgy előre jöttek olyan versenyekben mint St-Vincent, Barcelona, Libourne stb.  Natural 1969-ben felvásárolta a komplett Jef Van Riel dúcot.  Később frissítették az alaptörzset fia Georges Van Riel galambjaival.
LEUS   (fekete - kék - sötét - vörös - kovácsolt - fakó)  Achiel Leus (Lede) rövidtávon fenomenális volt.  Ez a származás még különös a jellemző fekete szine miatt.    
Karel MEULEMANS  (kék- choco - sötét - kovácsolt)   Karel Meulemans ezzel a híres törzspárral lett közismert: “Donkere Witpen Van Den Bosch” x “Blauw Janssen”. Ők a szülei számos középtáv bajnoknak, mint pl. “Kadet”, “Prins”, “Benjamin” stb.  Az utóbbi két évtized, sikerrel extrém hosszútávon versenyez.
Paul SION   (kék - vörös - kovácsolt - fakó) Paul Sion (Tourcoing), Noël De Scheemaecker jó barátja volt, és az egyik legjobb Francia hosszútávdúcot birtokolta.  Róla sokaknak a vörös galambok jutnak eszükbe.  De a kék és kovácsolt galambjai ugyan olyan jók voltak.    
Jos THONÉ    (kék - sirály - kovácsolt)  

Jos Thoné (As) semmi idő alatt nagy bajnok lett apósa Thomas Peeters galambjaival.  Ezek a galambok kiválóan szerepelnek középtávon és hosszútávon.  

 

Sylvere TOYE   (kék - vörös - kovácsolt - fakó)  

Sylvère Toye (Otegem) a “Tarzan” és “Dikkop” vonalakból tenyésztette a modern maratongalambot, amely több évtizeden át sikeres volt középtávon és hosszútávon.

 

Dirk VAN DIJCK   (kék - sirály - kovácsolt) Dirk Van Dijck (Zandhoven) nemezetközi ismerettséget szerzett  olyan galambokkal mint pl. de “Kannibaal”, de “Rambo” és de “Bourges”. A sprint és középtáv galambászok nagyon keresik ezt a fajtát.  
VAN WANROY - Hendriks - Holland hosszútáv              (sötét - kovácsolt)     Ez az alapszármazás különböző sikeres Holland extrém hosszútáv galambászok galambjait kombinálja, alapvetően Jef Van Wanroy galambokkal, és jelentősen J.B. Hendriks galambokkal. 
Gaby VANDENABEELE   (kék - kovácsolt)

A Gaby Vandenabeele (Dentergem) nem igazán kíván további magyarázatot.  Csak említsük a “Kleinen”, “Wittenbuik”, “Turbo”…

 

   
Lou WOUTERS   (kék - kovácsolt) Lou Wouters (’s-Gravenwezel) a kis dúcával éveken keresztül Antwerpen egyik legjobbja volt középtávon. André Roodhooft jó barátja volt, és így tudott a Naturalnak sok galambot szerezni tőle.    

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 145
Tegnapi: 96
Heti: 241
Havi: 3 221
Össz.: 158 355

Látogatottság növelés
Oldal: Natural Kweekstation - Tenyésztelep
Bényei Belga Dúc - © 2008 - 2018 - belgagalamb.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: verseny postagalamb fajták - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »