Bényei Belga Dúc

A Jó Galamb ... Belgiumban születik, velem átutazik, Önök reptetik !

Ronny SEELS-AMEEL

Zelzate, Belgium

ameel-seels_ronny_en_ik.jpg

Fő származások:

Chris Hebberecht (Evergem) többek közül Pokemon lánya, AXL unokalánya, Jaws 2 unokafia, Ike féltestvére, Jef x Francine unokafia, Smallen (Koopman) lánya és fia, Costello fia (Champion testvére)

Rödts Michael (Watervliet) (elhunyt, Ronny nagyon jó barátja volt) többek közül “Bordeaux”-nak sok utódja (1e Megyei Bordeaux, + egy fia aki 3x 1e Megyei !)  Rödts-nek is volt sok Chris Hebberecht származás, keresztezve a saját "Bordeaux" származással.

Debusschere Roger (Lokeren)   Itt is komoly befektetés volt Chris Hebberecht fajjal, főleg a Champion és Ike vérvonal, keresztezve ezekkel: Houfflijn ("Geronimo"), Maurice Casaert , Gaby Vandenabeele

Utóbbi megerősítések: "Rudy"-nak (Gaby Vandenabeele) 2 unokafia és 1 lánya (ezt Roger Debusschere és Great Wall által).

Vanrentergem Geert/Goeteyn árverésen > a legjobbakból 3  tojó vétel. Többek közül “Indy” teljes testvére (Annick Goeteyn) = 2017 1e Zónás + 3e Országos Tulle.

Történet:

Már kis fiúként, apjától ismerkedett meg a galambászattal, és igyekvően segített a dúcon.  Azután hogy 1987-ben megnősült, a 90-es évek elején önállóan kezdett galambászkodni, kis állománnyal (8 versenyző, 30 fiatal).  A felesége Anjával ketten vitték, és így született a Seels-Ameel dúc.

A mostani helyszinen történt építkezésük után, az állomány bővült.  A cél a 500km-es versenyek voltak.  Az utóbbi 6-7 év óta magasabbra tették a lécet, 850km-ig.  Ezért voltak is befektetések rendesen: Chris Hebberecht, Michael Rödts, Roger Debusschere (az utóbbi kettőnek is van a legjobb Chris Hebberecht galambokból).  Az utóbbi 2 év alatt megint bevásároltak:  Geert Vanrentergem és Annick Goeteyn.  És a Gaby Vandenabeele világhíres "Rudy" galambból, két unokafia és 1 unokalánya.

Leginkább Ronny látja el az állományt.  Mivel több műszakos rendszerben dolgozik (a közelben lévő acélgyárban), szerencsére Anja segítségére számíthat ahol éppen szükséges.  A galambokat betanítják és rövidtávon versenyeztetik Lembeke községben (228km-ig), a középtávot helyben kosarazzák, Zelzate-ben (356km).  A hosszútáv és extrém hosszútáv bekosarazása Fondclub Eeklo-nál történik.  Ez a legnagyobb és legerősebb egyesület Belgiumban.

A legeslegjobb eredménye volt a 2. Országos Tulle (2012), csak 25 másodperc kellett volna az 1. helyezéshez.  De a Megyei győzelmet megszerezte az éveseknél.
Ez a verseny egy komplett siker volt, még a 2. Megyei hellyel, és a 23. + 87. Országos hellyel.  Az első 4 galamb mind ugyanabból a régi vérvonalból volt: (Desire Acke x Maurice Criel keresztezés) keresztezve Hebberecht galambokkal (mint pl. Pokemon és AXL).

ameel-seels_hokken.jpg

ameel-seels_spoetniks.jpg

ameel-seels_duiven.jpg

Utóbbi 7 év eredményei:

(fordítás: aantal = résztvevők, Plts = helyezés, oude = öregek, jaarlingen = évesek, jonge = fiatalok, prijzen in de eerste 5 in Fondclub Eeklo = Fondclub Eekloban elért TOP-5 helyezések)

2-dik lista = 1. díjak Fondklub Eeklo, 3-dik lista = TOP-10 Megyei,

4-dik lista = TOP-100 Országos

ameel-seels_eredmenyek.jpgameel-seels_eredmenyek_2.jpg

Részletes származások, vérvonalak:

ameel-seels_pedigree_2.jpg

 ameel-seels_ike.jpg

ameel-seels_pedigree_3.jpg

ameel-seels_pedigree_4.jpg

ameel-seels_pedigree_5.jpg

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 114
Tegnapi: 184
Heti: 591
Havi: 2 603
Össz.: 191 256

Látogatottság növelés
Oldal: Seels-Ameel Ronny
Bényei Belga Dúc - © 2008 - 2019 - belgagalamb.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: peter van de merwe pigeons - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »