Bényei Belga Dúc

A Jó Galamb ... Belgiumban születik, velem átutazik, Önök reptetik !

Urbain MELLEMANS

Herk-de-Stad, Belgium

mellemans__duif.jpg

mellemans.jpg

A szomszédja Gaston Bottu (+2013) volt (1° Megyei Chateauroux évesek 2006), abból adódik hogy Urbain Mellemans régen sok Bottu származást szerzett, ezzel tenyésztett és versenyzett. Ezt az infót csak bevezetésképpen írom, mert a jelenlegi tenyészek közül már jóformán nem lehet Bottu származást találni.

A mostani törzsgalambok egyenesen ezektől a tenyészektől jöttek:

Ad Schaerlaeckens (Baarle-Nassau), Dirk Van Dyck (Zandhoven), Op De Beeck-Baetens (Putte), Marcel Wouters (Westmalle) és Maurits Haesendonckx (Bouwel).

Urbain tapasztalatai szerint, sikeres ez a származási kombináció, és a tenyészek jól örökítenek.  

Klubja: "De Ware Vrienden Schakkebroek"
 
Az utóbbi években csak 300km-ig versenyez, mert a nyugdíjas postás sajnos küzd kis egészségi problémákkal.
 
pl. Soissons 210 km 1-2-3-4-12 stb. (7/13)
 
Évente leginkább augusztusban lehet nála fiókát és tojót kapni.
 
Részletesebb infó eredményekről, módszerról stb. később fog következni. 
 
mellemans_2.jpg
 
 
 
Urbain Mellemans, a sprint-versenyző és Schakkebroek félelme.

Urbain, aki nyugdíjas postás, "Mellemans R&U" név alatt versenyez. Az R betű a fia Robby-ra utal.

Herk-de-stad-ban, ő a legtekintélyesebb sprint-versenyző, de szerényen kezeli ezt a titulust.  Pedig jó barátságban van pl. Ad Schaerlaeckens-al, akitől több galamb mellett, folytonos tanácsot is szerez.  Mondhatjuk nyugodtan hogy sikerrel, mert a galambok kíválóan szerepelnek.

Urbain mondja: "Ad tanácsainak köszönhetően, sokkal praktikusabban, hatékonyabban galambászkodom.  Nem kell naponta vizet cserélni, sokkal kevesebb a kúra, és a fanatikus takarítás is felesleges. Egyszer mondta nekem, hogy egy hétig takarítsam az egyik dúcomat, a mellette lévőt meg egyáltalán nem, és hagyjam nyitva a kettő közti tolóajtót.

Egy hét után az összes galamb a koszos részben volt !  Meggyőzött.

34 első díjjal, és tucatnyi 2. és 3. hellyel, a helybeli sprint-versenyzők úgy ismerik Urbaint mint Schakkebroek és Rummen félelme.

Pedig nem önfényező ember, inkább ellenkezőleg, nagyon szerény.  Együtt felesége Ritával (aki mindig elintézi a bekosarazást), lehetőleg minél egyszerűbb módon élvezik a galambsportot.  A bajnokságokban kitűnőek, és nem kivétel hogy sorban hazatérnek a galambok.  Urbain precizen leír minden eredményt, a fia Robby beviszi gépre, ez mondjuk főleg a téli szezon alatt történik.

Csúcsgalamb

Urbain kapásból sorolja a csúcsgalambjainak származását: Ad Schaerlaeckens, Jef Vervoort (Gelrode), Leon Jacobs (Tremelo), Theo Yskout (Hulshout) és Maurits Haesendonckx (Bouwel).

A legjobb törzsgalambja a 5038437-07 (szülei Yskout x régi Princen-Bottu).  Fiatalként egy díj sem jött össze, de 1 évesen aztán rendesen bele húzott ! 

Ez a cikk jó pár évvel ezelőtt íródott, de a 437-es már akkor 21 1.díjat repült !  3 Év sorban Ászgalamb volt (Rummen, nagy sprint).  A testvére 4045141-09 ekkor ugyanúgy 11x 1.helyezést gyűjtött össze, ebből 2x inter-megyei versenyen.  Még említésre méltó az 5038664-11 (Maurits Haesendonckx x Ad Schaerlaeckens), amely 4x 1.helyezést szerzett.

mellemans_4045141-09.jpg

                   4045141-09

mellemans_5038437-07.jpg

                   5038437-07 

 

Kúrák

Urbain mesél: "Mielőtt megismerkedtem Ad-al, ugyanúgy tevékenykedtem mint sok kollega galambász: sok kúra, vitaminok, állandó takarítás, szóval amit már előbb említettem.

Kezelési szempontból most már csak ezt a két kúrát tartom be: ősszel egy 12 napos Parastop kúra, és március 15-én egy 5 napos kúra tricho és nátha ellen. És természetesen a Paramyxo beoltás, de ez kb. az egyetlen dolog amiért állatorvoshoz fordulok.

Csak Vanrobaeys keveréket etetek.  Vedlés alatt kapnak 2x hetente Rui-Mineral (Rudi Hendrikx). Ehhez vagyok hozzászokva és kitartok mellette.  Meg is látszik a galambok tollazatán."

Tojókkal nem versenyez.  Az özvegyeket január elején párosítja. 2 hét után mindent szabadon, ha van tojás, ha nincs. 

Február elején, a hímek egyszer hetente fix tojót kapnak a fészkükben. Így nem felejtik el egymást. Bekosarazás előtt nincsenek együtt, visszatérés után majd egy pár órára.  Mindent minél egyszerűbb, Urbain úgy nevezi: "Schaerlaeckens rendszer". Bár van egy kis fanatikus apróság, már ami az özvegyeket illeti: minden nap halálpontosan 17 kor vannak kiengedve, és erre nincs kivétel.

Fiatalokkal sem versenyz, se hosszútávra.  Urbain indolokja: "Nincs elég türelmem. Ideges tipus vagyok, versenyek előtt alig alszok. Ezért is a feleségemre bízom a bekosarazást. És régebben még rosszabb volt ez."  Anita érthetően bólogat, és mondja hogy az elektronikus időmérés bevezetése egy nagy áldás volt számukra. Urbain sokszor olyan ideges volt hogy túl sok időben került még remegve a gumit is levenni ... ;)

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 93
Tegnapi: 184
Heti: 570
Havi: 2 582
Össz.: 191 235

Látogatottság növelés
Oldal: Mellemans Urbain
Bényei Belga Dúc - © 2008 - 2019 - belgagalamb.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: peter van de merwe pigeons - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »